Her er tale om at lyve!
Hvordan har du det med løgn? Hvad siger du når en bekendt spørger dig om farven på hans nye smarte bil, som han selv har valg fordi han synes, at det er noget det smukkeste man kan forestille sig og du synes, at den er gyselig og rædselsfuld.

Sl 12,2-3 Frels, Herre, for der er ingen fromme, troskab er forsvundet blandt mennesker. De taler løgn til hinanden med glatte læber og tvedelt hjerte.  

Jer 5,30-31 Grufulde og gyselige ting sker i landet; profeterne profeterer løgn, præsterne rager til sig, og mit folk elsker det sådan! Hvad vil I gøre, når det sker?

Satan har gjort alt muligt for at intet skal komme blandt os der irettesætter og dadler os, og tilskynder os til at lægge vore fejl væk. Men der er et folk som vil bære Guds ark. Nogle vil gå væk fra os som ikke længere vil bære arken. Men disse kan ikke lave mure der er i vejen for sandheden; for den vil gå fremad og opad til enden. I tidligere tid har Gud vækket mennesker, og han har stadig mennesker der venter på en anledning, beredt til at gøre hans befaling - mennesker der vil gå gennem begrænsninger der kun er som mure der er tilsløret med dårligt mørtel. 
Når Gud lægger hans Ånd over mennesker, vil de arbejde. De vil forkynde Herrens ord; de vil opløfte deres røst som en basun. Sandheden vil ikke være formindsket eller miste sin kraft i deres hænder. De vil vise folk deres overtrædelser, og Jakobs hus deres synder. 
Striden vil blive vildere og vildere. Satan vil tage slaget og udgive sig for at være Kristus. Han vil fordreje, misbruge og trodse alt hvad han overhovedet kan, om muligt bedrage de udvalgte. Selv i vore dage har der været og vil fortsætte at være hele slægter som engang har glædet sig i sandheden, men som vil miste tro på grund af at bagtalelse og løgne er bragt til dem med henblik på dem de har holdt af og med hvem de har haft liflige råd. De åbnede deres hjerter for at få sået rajgræs; rajgræsset voksede op iblandt hveden; de blev stærkere; hvedens afgrøde blev mindre og mindre; og den værdifulde sandhed mistede sin kraft for dem. 

For en tid ledsagede en falsk nidkærhed deres nye teorier, som forhærdede deres hjerter med sandhedens forkæmpere som jøderne gjorde mod Kristus. 
Under Satans tjenstiver, havde nogle for en tid i menneskers øjne trivselens vilkår; men det er kun for en tid. Satan bragte dem så langt at de foragtede Guds Ånd. De foldede sig ud som et grønt laurbær træ. 
Herren tillod for en tid. Han lod dem vise deres misundelse og hadet mod Guds folk, som han lod Satan udvikle hans karakter, så han kunne stå foran de himmelske univers, foran de ufaldne verdener, og den faldne verden, i hans sande egenskaber, som en bedrager, en anklager for brødre, en morder for hjerte. 
Mange som påberåber at tro sandheden, men som ikke han noget anker, vil blive bundet til Satans selskab. Dem som ikke har arbejdet på Guds side af sagen vil være overladt til at blive en anstødssten for dem som har opnået en levende erfaring for dem selv. Lad enhver prædikant, i stedet for at stå og kritisere og stille spørgsmål til tvivl og modstand, hvis der øjnes en chance for at gøre sådan, nu blive beskæftiget med at oprejse barrierer mod de listige fjender. I stedet for at kæmpe imod dem son Herren har sendt for at frelse disse, så lad hans folk bede ivrigt og stadigt efter Guds nådes kraft, og så vil Lederen for Herrens hær indtage marken. I stedet for at sidde og dømme over mennesker hvem Gud har taget i mod til at gøre ham tjeneste, så lad byrden for deres bøn være, nat og dag, så Herren kan sende flere arbejdere ud til hans vingård. 
Prædikanter vanær ikke jeres Gud og vold ikke Helligånden sorg, ved at kaste bemærkninger på de menneskers veje og måder som han vil vælge. Gud kender karakteren. Han ser de menneskers temperament som han har valgt. Han ved at kun alvorlige, faste, besluttede, dybt følende mennesker vil se dette arbejde i dets væsentlige betydning, og vil lægge en sådan fasthed og beslutsomhed i deres vidnesbyrd at de vil lave et brud mod Satans barrierer.