Joh 4,7  En samaritansk kvinde kom for at hente vand. Jesus sagde til hende: »Giv mig noget at drikke.« v8 Hans disciple var nemlig gået ind til byen for at købe mad. v9 Den samaritanske kvinde sagde til ham: »Hvordan kan du, en jøde, bede mig, en samaritansk kvinde, om noget at drikke?« — jøder vil nemlig ikke have med samaritanere at gøre. v10 Jesus svarede hende: »Hvis du kendte Guds gave og vidste, hvem det er, der siger til dig: Giv mig noget at drikke, så ville du have bedt ham, og han ville have givet dig levende vand.«

Synes du ikke, det er herligt at se, hvordan Gud udser sig usandsynlige mennesker til at udføre hans guddommelige planer? 
Vi har set det med den blindfødte, med Matthæus og nu med denne kvinde fra Samaria.

Og når du bliver involveret i personlig evangelisation, vil du sandsynligvis også se sådan på dig selv. Nogle gange ser jeg på, hvordan Gud rører ved mennesker gennem mig, og siger til mig selv: '"Hvem skulle have troet det!" Det synes at behage Gud at bruge almindelige hverdagskristne på overraskende og spændende måder.

Tre ting talte imod den samaritanske kvinde: hun var samaritaner, hun var kvinde, og hun levede umoralsk. På den tid ville et hvilket som helst af disse forhold være nok til at diskvalificere hende; samfundet kunne ikke tage en sådan person alvorligt. Men tror du, det standsede Jesus? 
I Joh 4 kan du læse, at han brød med konventionerne og ignorerede den tids politiske korrekthed ved at indlede en samtale med hende.

Det tog ikke kvinden lang tid at indse, at den mand, hun talte med, ikke var nogen almindelig jødisk lærer. Hans profetiske indsigt og myndige svar overbeviste hende om, at han var Messias.

Hvad gjorde hun så? 
Hun gik straks ind i byen og fik en masse mennesker med ud til brønden, for at de selv kunne høre Jesus. Denne invitation resulterede i, at han blev i deres by i yderligere to dage. Mange af kvindens venner erklærede (v. 42): "Nu tror vi ikke længere på grund af det, du fortalte; vi har nemlig selv hørt ham og ved, at han i sandhed er verdens frelser."

Mange mennesker ville komme langt i deres søgen, hvis nogen ville gøre sig den ulejlighed at invitere dem til en søger-venlig gudstjeneste eller et evangeliserende arrangement.

Mange ikke-kristne er åbne for en sådan tilgang. En meningsmåling foretaget af George Barna for nylig viste, at omkring femogtyve procent af alle voksne i USA ville gå med i kirke, hvis blot en ven ville invitere dem. Tænk over det: en ud af hver fire af dine venner ville være villig til at komme med dig! Det vigtige spørgsmål for dig bliver så, hvad det ville være en god ide at invitere dem med til: gudstjeneste, kirkekoncert, fælles spisning eller et andet arrangement. Overvej deres perspektiv på livet og interesser for at træffe det rette valg.

Selv om invitationer er en god måde for os alle til at række andre mennesker evangeliet, ligger det især for nogle, som fx kvinden ved brønden, at få mennesker til at komme med. Måske er du en af dem. Har du erfaret, at kredsen af mennesker, som involveres i dine aktiviteter, konstant udvides?

Det er svært at komme i tanke om berømte mennesker med denne evangelisationsstil. Mange af disse kristne holder sig væk fra rampelyset. Men når du møder en af dem, vil du sandsynligvis vide det. De elsker at tage sig af strejfere. Det er de upåagtede kristne, der har en evne til at tage sig af mennesker, der har brug for at høre evangeliet.Se mere om dette emne og mange, mange andre meget interessante kristne emner. Også emner du normalt ikke hører om på
  www.bibel-skolen.com