Joh 9,24 De tilkaldte så for anden gang manden, som havde været blind, og sagde til ham: »Giv Gud æren! Vi ved, at den mand er en synder.« v25 Han svarede: »Om han er synder, ved jeg ikke; men én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se.« v26 Så spurgte de ham: »Hvad gjorde han ved dig? Hvordan åbnede han dine øjne?« v27 Han svarede dem: »Det har jeg allerede fortalt jer, men I hørte ikke efter. Hvorfor vil I høre det igen? I vil måske også til at være hans disciple?«

Selvom du måske minder mere om den blinde, end om Peter eller Paulus, kan du være sikre på dette: den blinde, der var blevet helbredt af Jesus (Joh 9), havde set noget ske i sit liv, der var værd at snakke om.
Læs hele kap. 9!

Han havde været blind siden fødslen, og han havde for vane at sidde og tigge af de forbipasserende. Men dette ændrede sig, da Jesus kom forbi og gav ham synet tilbage. Aldrig så snart var han blevet i stand til at se, før han blev skubbet frem af en fjendtlig folkeskare og bedt om at forklare, hvad der var sket.

Interessant nok nægtede manden at lade sig involvere i en teologisk diskussion med dem (Joh 9,25), selvom Paulus sandsynligvis ville have været lykkelig for at fremlægge nogle stærke argumenter. Og manden undgik også en konfrontation, hvor Peter måske havde sagt dem nogle sandheder. Disse reaktioner passede ikke til den person, han var.

Derimod talte han ud fra sin erfaring og sagde frimodigt: "... en ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se." Det er en udtalelse, det er vanskeligt at argumentere imod. Det er ikke let at undvige, hvad der ligger i et sådant vidnesbyrd, selv fra en ny omvendt kristen.

Bemærk at Jesus i vers 3 siger, at denne mand var født blind, "for at Guds gerninger skal åbenbares på ham". Det er et eksempel på, hvad jeg har sagt: at vi er skræddersyede til en bestemt tilgang. Gud havde forberedt denne mand gennem hele hans liv til disse begivenheder, og med sin måde at fortælle dem på viste han mennesker hen til Gud.
 Se mere om dette emne og mange, mange andre meget interessante kristne emner. Også emner du normalt ikke hører om på
  www.bibel-skolen.com