Luk 8,39  »Vend hjem, og fortæl om alt det, Gud har gjort mod dig.« Så gik han hen og prædikede i hele byen om alt det, Jesus havde gjort mod ham.

Det virker på denne måde. Vi kommer alle jævnligt på benzintanken, hos købmanden, i tøjbutikken, renseriet, på restauranter, osv. Med lidt omtanke kan disse dagligdags gøremål forvandles til muligheder for evangelisation.

Det første skridt består i at forholde sig til de mennesker, som arbejder der, ikke som nogle, der blot skal betjene os, men som mennesker, der betyder noget for Gud, og som fortjener vor kærlighed og omsorg. Det er den grundlæggende holdning, som er nødvendig for ethvert aspekt af smittende kristendom.

Når vi kommer mennesker i møde med den holdning, og når vi kommer til deres arbejdsplads med høflighed og omsorg for deres velfærd, er det ikke svært at komme ind på livet af dem. Forholdet vil udvikles, når vi viser ægte interesse for deres liv, deres familie, deres arbejde og I deres hobbyer. Med tiden vil vi få deres tillid og pirre deres nysgerrighed, så vil ønske at vide, hvad der gør os anderledes end så mange andre kunder, der ikke synes at have interesse for dem. Med andre ord: kombinationen af kraftfylde og nærkontakt vil gøre dig til effektivt virkende salt.

Jeg har udviklet et venskab på denne måde, som har givet mine besøg på en bestemt restaurant en ny dimension, og som måske en dag vil tjene til at vende et ikke-kristent menneske til Kristus. Det er et sted, hvor min søn, Todd, og jeg kan lide at komme. I tidens løb er vi blevet venner med manden, der driver stedet.

Han er en noget barsk fyr. En dag bemærkede han til mig, at han ikke kunne vente på, at det blev weekend, for så skulle han rigtig leve livet. "Du gør mig nysgerrig:' sagde jeg. "Hvad er det helt nøjagtig at leve livet?"

"En dag i min motorbåd med en kasse øl, en karton cigaretter og min pige i bikini - det er, hvad jeg forstår ved at leve livet," svarede han begejstret.

"Du ved ikke, hvad det vil sige at leve livet," sagde jeg. "Det er en dag i en sejlbåd med en god vind, med solen der bager på ryggen, og sammen med nogle få venner som man kan tale åbent med om de ting, der virkelig betyder noget:'

"Det er ikke dit alvor," sagde han hånligt. "Det er ikke, hvad jeg kalder at leve livet. Du har ingen anelse om, hvad det er:"

Efter at de havde spist der nogle gange, begyndte Maggie at vise interesse for Marks to børn, Emma Jean og Matthew. Efter at hun en dag havde spurgt til dem, sagde hun pludselig: "Jeg mistede mit barn i sidste uge!" Med tårer i øjnene vendte hun sig for at gå.

Da Mark standsede hende og spurgte hende om det, fortalte hun, at hun havde været gravid, men havde aborteret, for anden gang. Hendes sårbarhed hjalp til at uddybe venskabet, da Mark søgte at trøste hende.

Nogle få måneder senere vendte Mark tilbage til restauranten for at spise frokost. Maggie kom hen til ham, og med en blanding af håb og frygt i ansigtet fortalte hun, at hun var gravid igen. Da Mark havde lykønsket hende, gjorde han noget, som også overraskede ham selv.

Han handlede på det, der må have været Helligåndens tilskyndelse, og sagde stille til hende, at han ville bede for hende lige der ved disken i restauranten.

"Du skal ikke være nervøs,"' sagde han. "Jeg gør det kort, og hvis der kommer nogen herhen, holder jeg op." Uden at give hende mulighed for at nå at blive nervøs bad han kort Gud om at beskytte både hende og det barn, hun ventede.

Maggie, som tilhører en ikke-kristen religion, var synligt bevæget i ved denne gestus, og nogle måneder senere fortalte hun Mark, hvor opmuntrende den bøn havde været for hende. Ja, hun sagde, at hun I havde fortalt alle sine venner om, hvordan han havde bedt for hendes barn. Som du nok kan forestille dig, var han nu endnu mere motiveret for at bede for det barn! Nogle få måneder senere fik Steve og Maggie en sund dreng.

Da Mark dagen efter besøgte hende på hospitalet, fortalte hun ham, I at under den vanskelige del af fødslen havde hun vendt sig til Gud og bedt om hans styrke og hjælp, og han havde grebet ind.

Maggie er måske endnu ikke blevet kristen, men hun er tættere på end nogensinde. Og det hele begyndte med en smittende kristen, der standsede op i en restaurant for at få en bid brød.

Men pas nu på ikke at sige for meget for så ødelægger du mere end du tro. Tusindvis af sjæle der kunne være reddet, er gået tabt fordi der blev sagt for meget. Helligånden fik ikke lov til at arbejde. Den talende hindrede dette.
Din opgave er at komme med en enkelt bemærkning, et enkelt spørgsmål, og så ellers tie stille!Se mere om dette emne og mange, mange andre meget interessante kristne emner. Også emner du normalt ikke hører om på
  www.bibel-skolen.com