Rom 1,16  For jeg skammer mig ikke ved evangeliet; det er Guds kraft til frelse for enhver, som tror, både for jøde, først, og for græker

Nu da vi taler om at invitere mennesker til arrangementer i menigheden, så lad mig give dig nogle råd, som vil øge mulighederne for, at det går godt. For det første skal du være meget omhyggelig med, hvad du vælger - hvad enten det er koncerter, drama, film, gudstjenester eller sociale sammenkomster. Du skal være sikker på, at de vil blive afviklet med omhu og takt over for de fremmede. Desværre gør mange velmente evangeliserende programmer mere skade end gavn.

Uanset hvilke måder du bruger til at indlede en åndelig samtale, så hav disse punkter i tanke:

1 ... Intet kan erstatte vedholdende bøn. Bed ikke blot om, at Gud vil give dig visdom og lede dine ord, men også om at de andre må være åbne og interesserede.

2 ... Tal med mennesker på tomandshånd
Gruppepres er ikke blot et fænomen blandt unge mennesker. Jeg har opdaget, at det altid er lettere at tale med mennesker på tomandshånd, så de ikke bliver forlegne eller nervøse for, hvad eventuelle uvedkommende mener.

3 ... I vort daglige samvær med mennesker har vi muligheder for at komme ind på troen, men de fleste af os er ikke forberedte på de muligheder. Når andre spørger, hvordan vi har det, giver vi for det meste et sikkert standardsvar.
Vi er nødt til at være villige til at vove noget og sige det uventede. En ting er at se den mulighed, som lige pludselig byder sig til, noget andet er at gribe den. Jeg kender ikke nogen genvej - det kræver mod at indlede en åndelig samtale. Kristendom, som virkelig er smittende, kræver mod og mandshjerte.

Så næste gang en spørger dig, hvad du skal lave i weekenden, eller hvad du har planlagt i ferien, må du træffe et valg. Giver du på forhånd op og siger, at du blot skal luge i haven og så i øvrigt besøge familien i den anden ende af landet? Eller tager du en dyb indånding og giver Gud en chance for virkelig at bruge dig til at fortælle om den vigtige undervisning, du deltager i, i menigheden, eller den spændende weekend du er ved at planlægge sammen med ungdomsgruppen?
Der er to døre, du kan gå ind ad. Den ene er sikker, velkendt og begivenhedsløs.
Den anden er risikabel, usikker og fuld af muligheder.
Hvilken dør vil du vælge?

4 ... De fleste af os begår uden videre den fejltagelse at gå ud fra, at mennesker i virkeligheden ikke er interesserede i åndelige spørgsmål.
Men mange mennesker i dag er trætte af at leve uden egentligt formål mål livet. Man møder hver dag på sit arbejde, betaler sine regninger, gør sig bekymringer om økonomien og går i det hele taget op i ting, som ruster, falmer og slides op. Flere og flere kommer til det punkt, hvor de siger: "Der må være mere i livet end dette!" Ja, mange søger aktivt efter svar, desværre ofte de forkerte steder. Det er derfor, religiøse kulter og sekter vokser så hurtigt.
Og her står så vi med nøglerne til mening i dette liv og håb for det næste. Vi må komme i nærkontakt med dem, der så desperat behøver det, vi har. Så vi må indlede nogle åndelige samtaler og finde ud af, hvem der er interesseret.
Når du går i gang med denne proces, tør jeg godt love dig, at du vil blive overrasket over, hvor mange mennesker der ikke blot er åbne, men også ægte interesserede. Jeg ved det, for jeg bliver selv konstant overrasket.

5 ... Væk deres nysgerrighed
Du skal ikke føle, at du ved enhver lejlighed skal bringe din tro på bane. Lad en antydning falde en gang imellem og gør folk nysgerrige, ligesom Jesus gjorde, da han nævnte det levende vand for kvinden ved brønden. Lad dem om at bringe samtalen videre ved at spørge dig, hvad du mener.

6 ... Hvis du gerne vil fortælle nogen om dine egne interesser eller din tro, så begynd med at spørge dem om deres. Helt naturligt vil de besvare dit spørgsmål og derefter stille dig et lignende.Se mere om dette emne og mange, mange andre meget interessante kristne emner. Også emner du normalt ikke hører om på
  www.bibel-skolen.com